Tânărul Alexandru Bunghez: E foarte important ca muzica s-o faci și ca un hobby și ca un serviciu…

Câștigătorul locului II la Festivalul Iulian Andreescu de anul acesta, Alexandru Bunghez i-a acordat un scurt interviu Oanei Cenușe, și ea o mică artistă din Drobeta Turnu Severin, unde s-a desfășurat evenimentul, dar și un mic reporter. Oana a debutat în breasla micilor jurnaliști cu ocazia celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Iulian Andreescu dovedind că este interesată să afle cât mai multe date despre concurenți, eveniment. Alexandru Bunghez i-a declarat Oanei ce muzică îl reprezintă, ce înseamnă muzica pentru el și mai ales cum ar trebui tratată muzica de către cei care o cântă. 

Rep: Câți ani ai și ce ne poți spune pe scurt despre tine? 
Alexandru Bunghez: Salutare tuturor! Am 18 ani, sunt din Drobeta Turnu Severin și ce pot să spun, am venit aici din dragostea mea de a cânta. Iubesc foarte mult publicul și îmi doresc întotdeauna ca acesta să fie fericit alături de piesele mele și de vocea mea.
Rep: Ce ai cântat în concurs?
A.B: Am cântat o piesă foarte frumoasă din repertoriul internațional, o piesă a megastarului Freddy Mercury, care a debutat la trupa Queen și fiind o piesă foarte grea, eu zic că a ieșit destul de bine.
Rep: Cine te susține?
A.B: Bineînțeles că încă mă susțin părinții.
Cum ți se pare concursul?
A.B: Concursul nu este exact cum mi-l imaginam eu. Ediția aceasta a fost un pic mai slăbuță decât edițiile precedente, dar până la urmă a ieșit bine. Eu sunt bucuros că, din punctul meu de vedere, eu am cântat foarte bine și atâta tot.
Rep: Spune-mi dacă anul acesta ai mai participat la alte concursuri?
A.B: Anul acesta nu am mai participat la alte concursuri, dar în schimb am fost la o emisiune difuzată pe Prima TV „M-a făcut mama artist”, unde am câștigat foarte multă experiență și ce pot să mai zic, sfătuiesc pe toată lumea să meargă la un show tv.
Rep: De câți ani faci muzică și cu cine te pregătești? 
A.B: Asta e o întrebare grea…Muzică fac de foarte mulți ani, dar de fapt nu sunt atît de mulți. Studiez muzică de trei ani dar intens. Mă pregătesc cam cinci ore pe zi, mai mult singur acasă. Am făcut și câteva ore de canto, dar în mare parte singur, acasă.
Rep: Ce tip de muzică crezi că te reprezintă?
A.B: Bineînțeles, muzică ce mă reprezintă este rock, dar și blues
Rep: Crezi că ai impresionat?
A.B: Nu-mi place să vorbesc despre mine, să spun dacă  am impresionat cumva. Las asta să spună publicul. Dacă am fost plăcut de ei, asta contează…
Rep: Muzica este un hobby pentru tine sau vrei să faci o profesie din asta?
A.B: Muzica este și un hobby și sper să mă pot și baza pe ea în viață. Sunt anumite persoane care urmează Conservatorul doar ca să aibă un serviciu. Nu fac asta ca și un hobby. Asta e foarte important ca muzica s-o faci și ca un hobby și ca un serviciu.
Rep: Ce le urezi celorlalți concurenți?
A.B:  Le urez mult succes în viață și în ceea ce vor face, să studieze cât mai mult că asta e foarte important, să nu lase muzica de pe azi pe mâine că nu este bine și să fie încrezători în ei.

Autor: Oana Cenușe, 12 ani

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!