Preselecțiile pentru Festivalul Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru", la începutul lunii august

dan spataruCea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară Dan Spătaru va avea loc anul aceasta în perioada 2-4 ocrombrie, prima zi a grandioasei manifestării fiind chiar de ziua când s-a născut regretatul artist.

Ziua pentru preselecția evenimentului a fost stabilită pentru 8 august, în Studioul 6 al Societăţii Române de Radiodifuziune, între orele 11.00 – 17.00, intrarea din strada Temişana. Taxa de participare este de 100 lei și se achită în ziua evenimentului.

Fiecare participant (concurent) va interpreta două piese, din creaţia românească diferite ca structură ritmică, melodică etc.

Pentru preselecţie, participanţii vor aduce CD-uri cu negativele pieselor pe care doresc să le interpreteze.

Concursul se va desfăşura pe parcursul a două zile: 02 şi 03 octombrie 2015, iar în ziua de 04 octombrie 2015 va avea loc “Gala Laureaţilor”. Concurenţii vor cânta live atât în concurs, cât şi la “Gala Laureaţilor”, acompaniaţi de orchestra Ionel Tudor.

Cei 25 de solişti admişi în concurs vor repeta cu orchestra Ionel Tudor, în Bucureşti, la Societatea Română de Radiodifuziune din strada Berthelot, nr. 60-64, Studioul T6, în perioada 14 – 27 septembrie 2015, conform unei programări stabilite de comun acord cu dirijorul orchestrei. Transportul va fi suportat de concurent sau de către instituţia al cărei delegat este.

PREMIILE FESTIVALULUI

MARELE PREMIU „TROFEUL DAN SPĂTARU”  – 6.000 LEI

PREMIUL I  – 4.000 LEI

PREMIUL II  –  3.000 LEI

PREMIUL III –  2.000 LEI

TREI PREMII SPECIALE

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!