Ovidiu Anton: Este o piesa care curge, spre deosebire de alte “formule” si “retete”…

ovidiu antonPe Ovidiu Anton l-am cunoscut la inceputul anilor 2000, atunci cand facea parte din “Scoala Vedetelor”, terminand ca sef de promotie. Cariera sa, insa, a inceput pe cand avea doar sase ani. A studiat chitara si pianul la scoala de muzica, iar in anul 1998 a infiintat trupa Carpe Diem, alaturi de care a concertat in tara si in strainatate timp de patru ani. A reprezentat Romania la Cerbul de Aur in 2005, iar din 2008 face parte din trupa Pasager. Participarile sale la Eurovision nu au fost trecute cu vederea, in fiecare an obtinand note bune din partea juriului de specialitate. Rocker din nastere, Ovidiu mizeaza anul acesta pe melodia “Still alive”, compusa de Linda Persson, Ylva Persson si Peter Hageras, sperand ca timbrul sau special, dar si mesajul puternic al piesei vor convinge atat publicul cat si juriul.

Rep: Buna, Ovidiu! Iti multumesc in numele intregii echipe pentru ca ai acceptat acest interviu! As dori sa te intreb, in prima instanta, cum vezi tu aventura Eurovision, pentru ca nu esti la prima participare.

Ovidiu Anton: Placerea este intotdeauna din partea mea! Vad Eurovisionul ca pe o aventura foarte frumoasa. Vorbesc serios cand spun asta pentru ca la inceput il vezi foarte pasional, dupa te acomodezi si nu mai este personal. Prima data te duci ca la un concurs si ai mari sanse sa pierzi, avand in vedere ca sunt alte 11 piese mai bune decat a ta. Pe parcurs tinzi sa nu o mai iei personal si sa iti placa si mai mult miscarea Eurovision, evenimentul in sine. Chiar este o aventura si de fiecare data este diferit. Pentru mediul muzical romanesc este ca o gura de aer proaspat, astfel incat nu ma face altceva decat bucuros si onorat sa particip de fiecare data cand am ocazia.

Rep: Ce iti doresti cel mai mult de la aceasta participare? In afara de trofeu, desigur.

O.A: Imi doresc sa rasune cat mai tare. Ma reprezinta mesajul, nu mai am 20 de ani, am 32 de ani din care 25 de scena si din cand in cand avem nevoie sa simtim ca suntem “alive”.  Chiar ma simt asa si as vrea ca toata lumea sa simta asta, intr-un fel sau altul.

Rep: Care consideri ca sunt atuurile piesei tale?

O.A: Atuul piesei este chiar piesa in sine. Este o piesa care curge, spre deosebire de alte “formule” si “retete”.  Compozitia, linia melodica, interpretarea se imbina foarte bine si realizeaza o piesa foarte fluida. Parca este dintr-o bucata, parca ar fi fost compuse atat linia melodica, textul, dar si instrumentalul in acelasi timp, in acelasi moment de inspiratie. Este o piesa puternica , cu un mesaj clar si in care se simte inspiratia.

Rep: De ce concurent iti este cel mai teama?

O.A: Sa fim seriosi, uita-te la mine, arat de parca ar trebui sa imi fie frica de cineva?! (rade). Serios vorbind, am invatat sa iau Eurovisionul ca pe un spectacol pentru ca noi nu am venit aici sa ne certam, sa vedem care este mai bun. Am venit sa cantam, iar publicul sa aleaga melodia care sa ii reprezinte, indiferent de interpret. Aici nu este vorba de frica, toti venim cu inima deschisa, sa facem un spectacol reusit, pentru ca asta conteaza pana la urma. Sa ne simtim bine, publicul sa ramana cu o amintire frumoasa, iar cea mai buna melodie sa reprezinte Romania.

Rep.: Ce i-ai sfatui pe artistii care nu au curajul sa se inscrie intr-o astfel de competitie?

O.A: Artistii care nu au curajul, ar trebui sa nu o faca. Pentru ca in viata trebuie sa facem doar ce ne place, nu sa facem ceva obligat-fortat. Eu tot timpul am facut ceea ce am crezut, fara sa fiu impins de la spate, asa ca ar trebui sa fie siguri pe ei si daca considera ca sunt indeajuns de buni sau de pregatiti, sa nu mai stea pe ganduri. Lumea Eurovision e o lume aparte si este o experienta frumoasa pentru fiecare artist si compozitor.

Rep: Ovidiu, iti uram mult success in Selectia Nationala de pe 8 martie si fie ca cel mai bun sa castige!

O.A: Multumesc frumos! Atat pentru interviu, cat si pentru urari! Doamne-ajuta!

Autor: Mihaela Coman

 

Notă: Oricare dintre concurenții selectați în finala națională Eurovision își poate promova melodia prin intermediul siteului de muzica românească TopRomanesc.ro, trimițând un email (contact@topromanesc.ro) cu linkul unde a fost postată melodia, o fotografie, precum și câteva cuvinte despre participarea sa în acest concurs

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!