Concursul de Muzică de Dans pentru Tineret de la Costineşti

Acest articol, publicat initial pe 18 martie 2011, a fost actualizat pe 27 aprilie 2017 şi pe 20 octombrie 2020.

Multumesc mult domnului Octavian Ursulescu, jurnalist şi prezentatorul primelor două ediţii ale acestui concurs, care m-a ajutat să completez datele care lipseau.

Înainte de a scrie despre concurs, doresc să vă reamintesc câte ceva despre Costineştiul anilor’80, cunoscut drept “Staţiunea Tineretului”.

Situat la 30 de kilometri sud de Constanţa, Costineşti este o comună şi o staţiune cu o populaţie de circa 2700 de locuitori.

Până în 1840, a purtat denumirea de Mangeapunar. În perioada 1840-1940, s-a numit  Buffelbrunnen (Fântâna bivolilor) apoi, în 1940, a fost redenumit Costineşti, după numele lui Emil Costinescu (1855-1921), fost Ministru de Finanţe al României, care a avut o moşie în zonă, pe care a colonizat-o cu germani. În perioada 1950-1960, după venirea comuniștilor, comuna a purtat numele “Dezrobirea”.

Iniţial, în perioada interbelică (1918-1940), Costineştiul era un mic sat pescăresc. Pescarii şi arheologii (în căutare de artefacte din perioada greco-romană) erau principalii turişti.

În 1956, s-a construit tabăra de vară a studenţiilor, căreia i s-a adăugat şi o tabără de copii.

Începând cu 1965, Nicolae Ceauşescu, liderul comunist al României din perioada 1965-1989, a construit şi modernizat sudul litoralului Românesc. În Costineşti, în doar câţiva ani, din tabăra studenţiilor s-a născut o populară staţiune de odihnă, care a fost supranumită “Staţiunea Tineretului”.

Deşi se afla într-un regim totalitar, în România exista şi distracţie.

Conform unui Ghid Turistic al Constanţei, publicat în 1986 de Editura Sport-Turism, în Costineşti existau 5000 de locuri în hoteluri (cele mai mari şi luxoase fiind Forum, Azur şi Vilele Amiral), minihoteluri, complexuri cu vile şi bungalouri, corturi, unităţi de alimentaţie publică cu circa 8000 de locuri, un teatru de vară cu aproape 2000 de locuri, discoteci (celebrele Vox Maris şi Disco Ring), o bază sportivă, o sală polivalentă unde se organizau reuniuni internaţionale ale tineretului, două cluburi, o bibliotecă, etc.

În acea perioadă, începând cu 01 mai şi până la sfărşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie (în funcţie de vreme), peste 60.000 de tineri români îşi petreceau vacanţa la Costineşti.

Fiind destul de mică ca suprafaţă, accesul în staţiune era pietonal existând un loc mare de parcare la intrare.

Micul lac cu apă sărată Costineşti, situat în apropiere de plajă, are o suprafaţă de 07 hectare şi o adâncime mică (în jur de 1 metru). Pe atunci, era singurul lac de pe litoralul românesc care nu avea alimentare subterană.

Pe lângă discoteci şi hoteluri, atracţiile turistice ale staţiunii sunt, Golful Francez, Microformele săpate în calcar, Obeliscul de pe plajă, ridicat în 1970 şi celebra Epavă “Evanghelia”, eşuată pe 15 octombrie 1968, în partea de nord a plajei. În prezent, epava se află într-o stare avansată de degradare.

În rol important în dezvoltarea Costineştiului l-a avut Nicu Ceauşescu (1951-1996), fiul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu care, pe 07 mai 1980, a fost numit secretar al CC al UTC (Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist) apoi, în perioada 12 decembrie 1983 – 13 octombrie 1987, a ocupat funcţia de prim-secretar al CC al UTC şi Ministrul pentru Problemele Tineretului. Datorită lui Nicu Ceauşescu, în acea perioadă, Costineştiul a avut un regim aparte faţă de celelalte staţiuni estivale.

O personalitate marcantă a Costineştiului este Andrei Partoş, cunoscutul jurnalist şi comentator muzical, în prezent realizatorul îndrăgitei emisiuni “Psihologul Muzical” (Radio România Actualităţi). Pe lângă faptul că era DJ la Disco Ring şi mai ales Vox Maris, Andrei Partoş, s-a implicat mult în lansarea postului local Radio Vacanţa Costineşti, al cărui redactor muzical a fost în perioada 1982-1990. Acesta era singurul post de radio din ţară care difuza multă muzică străină. Pentru cei care nu ştiu, în ultimii ani ai perioadei comuniste, muzica străină se difuza rar. De asemenea, în perioada 1983-1989, Andrei Partoş a fost şi titularul rubricii Top, al Revistei “Săptămâna Culturală a Capitalei”, una dintre cele mai populare reviste de atunci.

O altă personalitate marcantă a staţiunii este Nicuşor Năstase, cel care a condus discoteca Vox Maris, în perioada 1982-1988. În toamna anului 1988 a emigrat în Occident, reîntorcându-se în România în 1990, după căderea regimului comunist.

Pe tot parcursul sezonului estival, Costineştiul avea o serie de evenimente şi activităţi cultural-distractive.

Atât la Vox Maris, cât şi la Disco Ring, aveau loc numeroase programe speciale precum concerte de muzică pop, jazz sau rock sau recitaluri de poezie, susţinute de cei mai cunoscuţi artişti din România (actori, interpreţi, trupe, dansatori, etc).

De asemenea, Costineşti era locul unde se organizau Festivalul de Jazz, Galele Rock, Serbările Mării şi ale Tineretului, Gala Tânărului Actor şi, către sfârşitul anilor’80, Concursul de Muzică de Dans pentru Tineret.

Puţini îşi mai aduc aminte de Concursul de Muzică de Dans pentru Tineret de la Costineşti (1985-89), unul dintre cele mai importante evenimente estivale de la sfârşitul anilor’80.

Concursul a debutat cu o ediţie care s-a desfăşurat la Bucureşti, în toamna anului 1985, apoi, a avut loc în 1987 şi 1989 la Teatrul de Vară din Costineşti, unde au participat, la fiecare ediţie, peste 2000 de spectatori.

În ciuda puţinelor ediţii, concursul a avut o importanţă majoră în divertismentul românesc de atunci, deoarece promova muzica de dans şi artiştii tineri.

Iniţiatorul acestui festival a fost Valerian Mareş, pe atunci directorul Ansamblului Tineretului.

Din păcate, după evenimentele din decembrie 1989, concursul a fost întrerupt.

Cea mai cunoscută piesă lansată la Festivalul de la Costineşti este fără îndoială “Dansul” (muzica: Doru Căplescu; text: Dan V. Dumitriu), o piesă emblematică a nonconformistei Silvia Dumitrescu, căreia îi mulţumesc pentru sprjinul acordat la realizarea acestui material.

“Mă întorc la tine, mare albastră” (muzica: Dumitru Lupu, text: Viorela Filip), interpretată de Daniel Iordăchioaie, este o altă piesă de mare succes lansată la acest festival.

Alte piese de succes lansate aici au fost (în ordine alfabetică): “Alege drumul” (Loredana Groza), “Avem o singură lume” (Holograf), “Ca o zi de sărbătoare” (Roxana Popescu), “Dansul prieteniei” (Cvintetul “Luchian”), “De când este dragostea” (Camelia Florescu), “De ziua ta, iubirea mea” (Elena Cârstea), “Devreme şi prea târziu” (Anca Ţurcaşiu), “Dintr-un vis am strâns albastru” (Mihaela Oancea), “Eşti lumea mea” (Gabriel Cotabiţă), “Împreună suntem lumea” (Gabriel Cotabiță), “Măcar o clipă” (Sorina Moldvai, popularizată ulterior de Loredana Groza), “Mâine de la capăt” (Mădălina Manole), “Mâini spre soare” (Mihaela Oancea), “Muzica e glasul tinereţii” (Cristian Simionică), “Muzica te cheamă” (Carmen Rădulescu), “Născută pentru Dans” (Silvia Dumitrescu), “Nu pot să cred” (Loredana Groza), “Oare de ce?” (Daniela Nicol), “Robotul” (Mircea Dumitrescu), “Te invit să dansăm” (Anca Ţurcaşiu), “Te voi iubi totdeauna” (Romanticii), “Vacanţa la mare” (Oana Sârbu), “Vom cânta” (Gabriel Cotabiţă), “Vom trăi un vis” (Adrian Daminescu), “Vreau să dansez” (Vasile Filipescu), “Zbor” (Marina Scupra).

Tot la Costineşti, Loredana Groza şi Silvia Dumitrescu au fost remarcate de compozitorul Adrian Enescu, alături de care au început o colaborare de mare succes.

Cele trei ediţii ale Concursului de Muzică de Dans pentru Tineret au fost organizate de Comitetul Central al Uniunii Tineretului (CC al UTC) în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Consiliul Culturii şi Educaţiei şi Radioteleviziunea Română.

De la stanga la dreapta: Dan Creimerman, Dana Bartzer, Doru Caplescu, Silvia Dumitrescu, la cea de-a treia editie a concursului, in septembrie 1989. Arhiva: Silvia Dumitrescu
De la stanga la dreapta: Dan Creimerman, Dana Bartzer, Doru Caplescu, Silvia Dumitrescu, la cea de-a treia editie a concursului, in septembrie 1989. Arhiva: Silvia Dumitrescu

Ediţia 01 (Sala Polivalentă din București, 30 – 31 octombrie 1985)

Prima ediţie a a Concursului de Muzică de Dans pentru Tineret s-a desfăşurat în perioada 30 – 31 octombrie 1985, la Sala Polivalentă din Bucureşti şi a purtat denumirea de Concursul de Muzică de Dans pentru Tineret.

În prima zi au fost prezentate cele 25 de lucrări finaliste (din cele 86 prezentate la preselecţie).

În cea de-a doua zi au fost prezentate cele 11 piese laureate şi alte trei, în afara concursului, deoarece autorii acestora (Dan Ardelean, Marcel Dragomir, Anton Şuteu) erau membrii juriului.

O parte dintre piesele prezentate au fost ilustrate coregrafic de către Formaţia de Dans Modern “Izvor” (ce aparţinea Ansamblului Artistic al UTC, coregraf Dan Ionescu), Formaţia de Dans Modern Tineretului din Constanţa, Formaţia Casei de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret din Mangalia (instructor Petre Guiu) şi de către baletul Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti (coregrafia Felicia Dalu).

În seara de gală a participat şi Formaţia de Dans de Societate a Întreprinderii Poligrafice din Oradea (coregrafia Andrei Şandor).

Prezentatorul acestei ediţii a fost nimeni altul decât Octavian Ursulescu, cunoscut jurnalist, în prezent redactorul revistei “Actualitatea Muzicală”.

Membrii juriului (în ordinea prezentării): Adrian Enescu (compozitor), Nicolae Călinoiu (preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România), Anton Şuteu, Marcel Dragomir, Dan Ardelean (compozitori), Lucian Avramescu (poet, scriitor), Dan Ionescu (coregraf), Valerian Mareş (instructor al CC al UTC), Smaranda Oţeanu-Bunea (critic muzical), Marcela Stoica (reprezentanta Consilului Culturii şi Educaţiei), Dumitru Moroşanu (redactor-şef adjunct al Redacţiei Muzicale a Radioteleviziunii Române), Ioan Toma (preşedintele juriului).

Fragmente din festival au fost difuzate la Televiziunea Română pe 17 noiembrie 1985, în cadrul emisiunii “Album Duminical”.

PALMARES

Premiul I (Marele Premiu)

“Cine, oare, cine?” (m: Vasile V. Vasilache; t: Eugen Rotaru) – i: Grupul 3T

Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

“Dansul prieteniei” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – i: Cvintetul “Luchian”

Premiul Consiliului Culturii şi Educaţiei

“Dintr-un vis, am strâns albastru” (m: Dani Constantin; t: Eugen Dumitru) – i: Mihaela Oancea

Premiul II

“Zbor” (m: Dan Dimitriu; t: Eugen Rotaru) – i: Marina Scupra

Premiul III

“Mâini spre soare” (m: Cornel Meraru; t: Dan V. Dumitriu) – i: Mihaela Oancea

“Robotul” (m: Cornel Fugaru; t: Dan V. Dumitriu) – i: Mircea Dumitrescu

Menţiuni

“Muzica te cheamă” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona) – i: Carmen Rădulescu

“Nu e vina ta” (m: Dan Creimerman; t: Eugen Rotaru) – i: Dan Creimerman

“Te invit la dans” (m & t: Ion Cristinoiu) – i: Mircea Dumitrescu

Premiul Ziarului Scânteia Tineretului

“Vreau să dansez” (m: Dumitru Lupu; t: Viorela Filip) – i: Vasile Filipescu

Premiul Ansamblului Artistic al UTC

“Azi, în secolul XX” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – i: Cvintetul “Luchian”

Premiul Special acordat de Ziarul Scânteia Tineretului

Dan Ionescu, coregraf al Ansamblului Artistic al UTC 

Celelalte piese care au participat la concurs au fost următoarele:

“Ascultă-mi sfatul” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – i: Mircea Dumitrescu

“Din apa ta” (m: Dan Creimerman; t: Eugen Rotaru) – i: Dan Creimerman

“Ecouri” (m: Petre Magdin; t: Eugen Dumitru) – i: Luiza Petcu

“Într-un dans” (m: Dumitru Lupu; t: Stelian Filip) – i: Vasile Filipescu

“Melodia tinereţii” (m: Aurel Giroveanu; t: Ioan Marinescu) – i: Grupul 3T

“Născută pentru Dans” (m: Mircea Drăgan; t: Gina Teodorescu) – i: Silvia Dumitrescu

“Nu voi dansa” (m: Decebal Gaspar; t: Adina Ghivulescu) – i: Eva Kiss & Decebal Gaspar

“Nu vreau să spun ce-nseamnă a iubi” (m: Ilie Vorvoreanu; t: Eugen Rotaru) – i: Cvintetul “Luchian”

“O lume de vis şi bucurie” (m: Alexandru Simu; t: Eugen Rotaru) – i: Eugenia Dan

“Promisiuni” (m: Magda Boboc ) – piesă instrumentală

“Ritmul străzii” (m: Dragoş Nedelcu; t: Gina Teodorescu) – i: Eva Kiss

“Să nu ne spunem la revedere” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – i: Marina Scupra

“Să păstrezi un loc pentru dragostea mea” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – i: Silvia Dumitrescu & Mircea Dumitrescu

“Să zâmbeşti nu e greu” (m: Mihai Elekeş; t: Aristide Mircea) – i: Liana şi Mihai Elekeş

Lucrări prezentate în afara concursului:

“Îmi acordaţi un dans” (m: Marcel Dragomir; t: Gh. Marian) – i: Emilia Diţu

“Nu e adevărat” (m: Dan Ardelean; t: Gina Teodorescu) – i: Simona Florescu

“Prietenă ţi-e muzica” (m: Anton Şuteu; t: Dan V. Dumitriu) – i: Silvia Dumitrescu & Mircea Dumitrescu

Ediţia 02 (Teatrul de Vară din Costinești, 10 – 12 iulie 1987)

Preşedintele juriului: Ioan Toma, secretar CC al UTC.

Membrii juriului (selectiv): Adrian Enescu (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Laurenţiu Profeta (compozitor), Anton Şuteu (compozitor).

Prezentator: Octavian Ursulescu

În cadrul concursului s-au prezentat 32 de lucrări (selecţionate din peste 100).

Melodia de deschidere şi închidere a concursului a fost piesa intrumentală “Non-Stop” (m: Anton Şuteu), animată de grupul de dans modern “Izvor” al Ansamblului Artistic al UTC, îndrumat de coregraful Dan Ionescu.

În seara de gală, pe lângă piesele premiate, câţiva membrii ai juriului au prezentat nişte piese în primă audiţie.

Tot în seara de gală, a participat in afara concursului şi grupul “Holograf”, cu piesa “Avem o singură lume”.

Ilustraţia coregrafică a fost realizată de către Formaţia de Dans Modern Izvor a Ansamblului Artistic al UTC (Coregrafia: Dan Ionescu), Formaţia de Dans Modern a Casei de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret (Coregrafia: Mircea Florea).

În seara de gală, interpreta Sorina Moldvai a fost acompaniată de Trupa de Dans Modern “Total”, a Studioului Artei Tinere “Eveniment” din Constanţa, condusă de Gigi Osoloş.

În cadrul concursului, au avut loc şi momente de Dans de Societate unde au participat:

Gheorghe Dumitru şi Corina Miulescu

Dan Muşatu şi Amalia Clejanu – Şcoala Populară de Artă din Piteşti

Ioan Stark şi Elisabeta Nuţiu – Poligraf Dans Club din Oradea

Cornel Bubui şi Ildiko Gyorgy – Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret din Oradea

În dimineaţa zilei de 12 iulie, înainte de seara de gală, pe plaja din Costineşti, a avut loc o întâlnire cu publicul, unde au participat oameni de muzică, compozitori, textieri şi interpreţi.

Aura Urziceanu, care a fost invitata de onoare a organizatorilor festivalului, a oferit postului Radio Vacanţa – Costineşti două piese în primă audiţie.

Gala Laureaţilor a fost difuzată la Televiziunea Română, în seara zilei de 01 august 1987. Realizatori: Aurora Andronache şi Valerian Mareş

PALMARES

Locul I (Marele Premiu)

“Cât eşti tânăr” (m: Dan Dimitriu; t: Eugen Rotaru) – i: Marina Scupra

“Lumea dansului” (m: Dan Dimitriu; t: Carmen Aldea) – i: Grupul “Izvor”

Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

“Vom cânta” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – i: Gabriel Cotabiţă

Premiul Consiliului Culturii şi Educaţiei

“Iubire din nesfârşit” (m: Octav Firulescu; t: Eugen Rotaru) – i: Adrian Daminescu

Locul II

“Dans şi muzică” (m: Dan Creimerman; t: Eugen Rotaru) – i: Dana Bartzer, Eugenia Dan, Sorina Moldvai, Oana Sârbu 

Locul III

“Dorule” (m: Ilie Vorvoreanu; t: Gina Teodorescu) – i: Cornelia Vorvoreanu

“Nu pot să cred” (m: Alexandru Simu; t: Eugen Dumitru) – i: Loredana Groza

Premiul Special al Juriului

“Oare de ce?” (m: Ion Cristinoiu; t: Eugen Rotaru) – i: Daniela Nicol

Menţiuni

“Ce minunată-i vremea tinereţii” (m: Dragoş Nedelcu; t: Eugen Rotaru) – i: Adrian Daminescu

“Tinereţea” (m: Corneliu Meraru; t: Gina Teodorescu) – i: grupul “Ton”, condus de Gabriela Sauciuc

“Te voi iubi” (m: Mircea Drăgan; t: Gina Teodorescu) – i:  grupul “Romanticii” (solişti vocali: Alina Mara Neuhauser şi Doru Căplescu)

Premiul Ansamblului Artistic al UTC

“Anotimpuri” (m: Ion Văduva Necşoiu) – i: piesă instrumentală

Celelalte piese care au participat la concurs au fost următoarele:

“Alege drumul” (m: Dani Constantin; t: Eugen Dumitru) – i: Loredana Groza

“Cât te iubesc” (m: Corneliu Meraru; t: Gina Teodorescu) – i: Gabriela Sauciuc

“Când dansez cu tine” (m: Decebal Gaspar; t: Geo Cioclan) – i: grupul “Ton”, condus de Gabriela Sauciuc

“Când ne-am cunoscut” (m: Jolt Kerestely; t: Dan V. Dumitriu) – i: Oana Sârbu

“De când este dragostea” (m: Jolt Kerestely; t: Ion Ruş) – i: Camelia Florescu

“Doar iubind” (m: Cristian Simionică; t: Andreea Andrei) – i: Cristian Simionică

“Dragostea rămâne tinereţea” (m: Dan Creimerman; t: Eugen Rotaru) – i: Dana Bartzer

“E dansul o clipă de fericire” (m: Valenţiu Grigorescu; t: Eugen Dumitru) – i: grupul “Stil”

“E viaţa mea” (m: Petre Găluşanu; t: Andreea Andrei) – i: Silvia Dumitrescu

“Împreună suntem lumea” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – i: Gabriel Cotabiţă

“Nu e noapte, nu e zi” (m: Ion Cristinoiu; t: Angel Grigoriu) – i: Marina Scupra

“Nu te cred” (m: Dani Constantin; t: Eugen Rotaru) – i: Marina Scupra

“Plutim în dans” (m & t: Daniela Claudia Nacu) – i: Dorin Anastasiu

“Povestea mea şi a ta” (m: Mihai Vanica; t: Gina Teodorescu) – i: Gabriela Sauciuc

“Spune-mi numai un cuvânt” (m: Dan Beizadea; t: Romeo Iorgulescu) – i: Valeriu Crişan

“Timpul meu” (m: Mihai Elekeş; t: Liana Elekeş) – i: Mihai şi Liana Elekeş

“Toată viaţa vom fi împreună” (m: Mihai Prisăcaru; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – i: Marcela Alexandru

“Viaţa merge înainte” (m: Corneliu Meraru; t: Gina Teodorescu) – i: Cornelia Vorvoreanu

“Vremea tinereţii tale” (m: Viorel Gavrilă; t: Eugen Rotaru) – i: Loredana Groza

“Zile cu soare” (m: Dan Ardelean; t: Gina Teodorescu) – i: grupul “Ton”, condus de Gabriela Sauciuc

Lucrări prezentate în afara concursului:

“Avem o singură lume” (m & t: Holograf) – i: Holograf

“Ca o zi de sărbătoare” (m: Laurenţiu Profeta; t: Roxana Popescu) – i: Roxana Popescu

“Măcar o clipă” (m: Adrian Enescu; t: Lucian Avramescu) – i:  Sorina Moldvai (piesă preluată ulterior de Loredana Groza)

“Non-Stop” (m: Anton Şuteu) – piesă instrumentală

“Zile de vară” (m: Cornel Fugaru; t: Dan V. Dumitriu) – i: Dana Bartzer

Ediţia 03 (Teatrul de Vară din Costinești, 08 – 10 septembrie 1989)

Preşedintele juriului: Adrian Călin, secretar CC al UTC.

Membrii juriului (în ordine alfabetică): Anca Andriescu (secretar muzical al Radioteleviziunii Române), Voicu Enăchescu (dirijor), Bebe Dănuţ Ionescu (coregraf), Valerian Mareş (director al Ansamblului CC al UTC), Costea Rudel (director, Centrul de Creaţie şi Cultură Socialistă “Cântarea României” a Tineretului din Deva), Nicolae Sava (profesor din Tulcea, reprezentant al UGSR), Tanţa Stoian (secretar al Comitetului UTC – ICTB), Marcela Stoica (reprezentantă a Consiliului Culturii şi Educaţiei), Mircea Florin Şandru (poet, şef secţie la ziarul “Scînteia tineretului”), Anton Şuteu (compozitor).

Prezentator: Andrei Partoş

În cadrul concursului s-au prezentat 29 de lucrări.

Trei formaţii de dans modern din Piteşti, Târgu Mureş şi Vaslui au făcut ilustraţie coregrafică în concurs.

Deşi nu s-a înscris în palmares, piesa “Mă-ntorc la tine, mare albastră” (m: Dumitru Lupu; t: Viorela Filip), interpretată de Daniel Iordăchioaie, a devenit un mare succes. În afara concursului, Andrei Partoş a oferit acestei piese Premiul Radio Vacanţa-Costineşti.

PALMARES

Premiul I (Marele Premiu)

“Dansul” (m: Doru Căplescu; t: Dan V. Dumitriu) – i: Silvia Dumitrescu (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Pentru mine eşti doar tu” (m: Doru Căplescu; t: Dan V. Dumitriu) – i: grupul “Stil” şi Doru Căplescu

Premiul II

“Vacanţa la mare” (m: Virgil Popescu; t: Angel Grigoriu) – i: Oana Sîrbu (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş) 

Premiul Consiliului Culturii şi Educaţiei

“Devreme şi prea târziu” (m: Horia Moculescu; t: Aurel Storin) – i: Anca Ţurcaşiu (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş)

“Eşti lumea mea” (m: Horia Moculescu; t: Aurel Storin) – i: Gabriel Cotabiţă

Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

“Oare de ce îmi ieşi în cale?” (m: Cornel Fugaru; t: Dan V. Dumitriu) – i: Oana Hanganu (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş)

“Seara aceasta e doar a mea” (m: Cornel Fugaru; t: Dan V. Dumitriu) – i:  Daniela Nicol (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş) 

Premiul III

“Dacă vrei” (m: Octav Firulescu; t: Dan V. Dumitriu) – i: Loredana Groza

“Vom trăi un vis” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – i: Adrian Daminescu

Menţiuni

“De ziua ta, iubirea mea” (m: Dan Iagnov; t: Dan V. Dumitriu) – i:  Elena Cârstea (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Ora dansului” (m: Dan Dimitriu; t: Carmen Aldea) – i: Marina Scupra

Menţiune Specială a Ansamblului Artistic al UTC

“Muzica e glasul tinereţii” (m: Cristian Simionică; t: Andreea Andrei) – i: Cristian Simionică (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

Premiul Radio Vacanţa-Costineşti – lucrare premiată în afara concursului

“Mă-ntorc la tine, mare albastră” (m: Dumitru Lupu; t: Viorela Filip) – i: Daniel Iordăchioaie (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş)

Celelalte piese care au participat la concurs au fost următoarele:

“Albastrul cer al tinereţii” (m: Dragoş Nedelcu; t: Eugen Sitcai) – i: Constantin Bruj

“Cine n-a iubit?” (m: Cornel Meraru; t: Dan V. Dumitru) – i: Eliza Peneoaşu (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Costineşti, oraş al vacanţei” (m: Mihai Prisăcaru; t: Corina Brăneanu) – i:  grupul “Choralis” (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Cred în forţa dragostei” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – i: Gabriel Cotabiţă (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Vaslui)

“Dansează tinereţea” (m: Angela Ciochină; t: Dan V. Dumitriu) – i: Angela Ciochină (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Târgu Mureş)

“De-aş fi o stea” (m: Mircea Drăgan; t: Gina Teodorescu) – i: Loredana Groza

“Drum spre stele” (m: Alexandru Simu; t: Eugen Dumitru) – i: Loredana Groza

“Mâine, de la capăt” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona) – i: Mădălina Manole

“N-am ştiut, iubire” (m: Iulia Duman; t: Dumitru Popescu-Chiselet) – i: Iulia Duman (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans modern – Vaslui)

“Nici un vis nu e imposibil” (m: Bogdan Cristinoiu; t: Dan V. Dumitriu) – i: Adrian Daminescu

“Porumbei zburaţi spre soare” (m: Petre Găluşanu; t: Andreea Andrei) – i: Aura Buiac

“Să iubim tinereţea” (m: Cornel Meraru; t: Dan V. Dumitriu) – i: Daniela Nicol (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Secunda de viaţă” (m: Ştefan Elefteriu; t: Angel Grigoriu) – i: Camelia Cristian (ilustraţia coregrafică – formaţia de dans de societate şi modern – Piteşti)

“Te invit să dansăm” (m: Mihai Constantinescu; t: Mihai Constantinescu) – i: Anca Ţurcaşiu

“Tinereţe, cer fără nori” (m: Dan Dimitriu; t: Andreea Andrei) – i: Gabriel Cotabiţă

“Vreau iubirea s-o păstrez” (m: Alexandru Vilmanyi; t: Romeo Iorgulescu) – i: Mircea Dumitrescu

 

Pentru acest material au fost consultate articole din publicaţiile:

“Contemporanul”

“Femeia”

“Informaţia Bucureştiului”

“Litoral”

“Muzica”

“Săptămâna culturală a Capitalei”

“Scânteia Tineretului”

 

AUTOR

MIRCEA NICOLAU

Share This:

Leave a Reply

5 comentarii la „Concursul de Muzică de Dans pentru Tineret de la Costineşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!